CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, 6 July 2008

Rempit

"maha suci Tuhan yang memudahkan kenderaan ini bagi kami, sedangkan kami tiba dengan mudah dengannya dan kepada Allah kami kembali."

mule2 ayat yg terdetik dlm hati aku b4 start motor. Dari semalam aku n Habib decide nak merempit ke Manipal..tp since ade yg 'melarang' so terdetik gak dalam hati ni nak cancle kn je plan tu and juz pergi naik bus. Tapi pagi tadi,bile aku ajak je Habib,die agak bersugguh2 nak merempit,so ade gak rase bersalah sbb dah janji awal2 dgn die..so aku pon gamble je ah,yakin pade ketentuanNya n serah padeNya,aku pon setuju je tuk merempit..dgn niat dlm hati tuk lebih hati2.
kul 8.10 a.m kami gerak (actually plan gerak lepas subuh) Allhamdulillah,cuace baik plak mase kami gerak tu. So tekad tuk berhati2 n tawakal,kami mule kn merempit tu..1st isi minyak lu kasi penuh..bile penuh baru yakin sikit nak jalan..
memang jauh ah Manipal dr Mangalore ni..kalau naik bus 2jam gak ah sampai..aku rase dalam 70km kot..dengan road condition yg agak terok but better ah thn b4..so agak penat ah..bergoncang2 satu badan bile langar lopak2 jalan..lori n bus plak ingat tu jalan tuk diorunk je,berlumbe2 nak cepat,tah hape diorunk nak kejar,aku pon x tau,nak g toilet kot si driver tu..x yah cakap lah habuk byk mane..kasut aku putih tu dah bertambah corak..corak yg x cool ah..kami yg bermotor ni rase sungguh kerdil..hahaha
tapi scene sepanjang jalan tu agak cool..kitorunk lalu 4 jambatan dgn sungai agak besar..pastu dengan sawah padi yg hijau..so rase ah suasane kampung kat Malaysia..nampak gak ah gaye org kampung tempe hidup mcm ne..
actually kami plan mule2 nak stop ah in between sbb nak sejok kan moto,but since rase x sabar nak sampai Manipal,kami trus je jalan..cuace mase tu masih memahami,mendung tp x hujan..
Samapai di Udupi (bandar 10 minit dr Manipal) kire2 kul 9.45a.m actually aku x sure jalan kat bandar tu,so aku plan suroh Ammar jemput kitorunk,tp rase susahkan die plak..so mcm biase..muke kasi yakin,menggunakan bahase isyrat tangan n kaki bertanyer orang2 kat situ jalan ke Manipal..syukor,kami dipermudahkan..
Betol2 sampai kat kawasan Manipal,hujan mule turun dengan lebat gile..basah yg agak kuyup ah,so stop ah sat kat kedai makan ape tah..tunggu hujan rede sikit,kitorunk redah je..so Alhamdulillah,sampai gak kami ke destinasi- SHIVAM 10.10a.m
So mcm biase ah,jumpe bdk2 ni,Ammar,Aji,Syahir n Azizol, borak2 kosong n kacau mereke yg nak exam tu..pastu rase bersalah plak..tp since diorunk ni sempoi je,may b sbb 'melayan tetamu' kot..
Lepas call semue orang,kami ramai2 lunch kat (lupe lak name tempat tu)..so jumpe ah Apiz,Afiq,Amad n Zaki..habis kn mase kat sane je..pastu balik solat n rehat..penat tu..merempit jauh2..
3p.m g balik tempat same..makan eskrem n berjumpe pemilik Pupu yg baru..huhuhu..ingat kan eskrem tu sedap ah sangat..rupe2nyer, die pon x habis makan..haish~ membazir tol..seb baik ah aku ni jenis yg bleh je sumbat selagi mampu..so telan je ah..(actually sedap gak eskrem tu)..so thanx ah kenal kan kedai tu..bleh gak ah rase eskrem TERSEDAP di Manipal yek..hehehe..kongsi2 lawak n 'meranjau' 'mereka' hahaha..tu je ah yg kami buat sambil mkn eskrem..
Balik ke Shivam and makan puding roti yg diberi..sedap2..tp mcm aritu gak,sebab kenyang sgt,so mkn sikit je..btw,thanx ek dgn puding tu! =p lepas solat,aku n Habib get ready balik Mangalore..sebab langit pon dah gelap tu..jauh lagi perjalanan balik..hehehe..
Gerak balik kul 5.10p.m n sampai Mangalore 6.40p.m kitorunk masuk je area Mangalore,hujan pon turun,kali ni mmg lebat betol2...basah kuyop gak ah..
So thanx kat semue yg terlibat..
Shivamian-Ammar,Amad,Aji,Azizol n Syahir cz menaje tempat
Syikin (Pupu's),Syidah,Dayana,Izan cz share lawak..n etc..
Apiz,Zaki,Afiq

So skrg ni aku juz duk minom kopi kat Mangalore ni,menanti rxz Ammar,pulsar Apiz n Amad, Aji n Azizol jejak ke Mangalore..ape gune ade motor kalo x jalan wei! hehehehe..rempit pon rempit gak,tu juz perkataan,asalkan dengan niat n tujuan yg molek,insya'Allah akan dipermudahkan gak..

p/s:pehal color font aku berubah yek?? tolong ckit bg tau..pening2

2 kata-kata kawan:

nurul asyikin said...

hehe...=p
thanks 4 da pupu...

Mohd Izwan Samion said...

jage die molek2 =p