CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, 13 July 2008

Maryam binti Ahmed



2 gambar ni je ah yang ade dalam simpanan ku sekarang.Ni pon setelah di-crop dari gambar majlis pertunangan akak aku May lepas.

Assalamualaikum..
Hari ni nenek ku meniggal dunie. Moge ruhnye dicucuri rahmat dan ditempatkan di dalam golongan mereka yang bertaqwa. Insya'Allah
Nak ambik peluang ni untuk minta rakan2 menyedekahkan Al-Fatihah untuk arwah nenek ku. Terima kasih..
Sepanjang hidup die,kami tidak mempunyai hubungan yang rapat.May be disebabkan keluarga belah ayah aku mempunyai ahli yang ramai dan kami sekeluarga merantau,tidak tinggal bersama nenek di kampung. Tapi bile aku pulang ke kampung,aku mesti akan datang urut kaki nenek aku,sebab die selalu kate yang aku ni seorang dokter. Kehilangan die baru buat aku sedar,lepas ni,tiada lagi urutan kaki dan panggilan dokter dari nenek ku. Terasa agak sayu bile fikirkan tak dapat hadir same dalam majlis perkebumian arwah nenek ku sendiri. Tapi aku anggap ni sebagai 'sacrifice' dalam usha aku mencari erti kehidupan (seperti yang aku cakap dlm post ku yg lepas). Tapi,ape2 hal pon,semua yang hidup pasti akan mati,so yang masih hidup ni kene teruskan kehidupan and ambik pengajaran.


Anas ibn Malik reported that Rasullullah s.a.w said:
There are 3 who follow the deceased,2 of them return,while one only remains with him. His family,his wealth and his deeds follow him. His family and wealth return, but his deeds remains with him.
(Sahih Muslim)

Assalamualaikum..

7 kata-kata kawan:

Nurul Asyikin Binti Mohd Ali said...

semoga awk sabar menerima dugaan ini dan harap awk ok...
Takziah
semoga rohnya dicucuri rahmatNya...amin

Mohd Izwan Samion said...

amin..thanx ;)

thexder said...

inna lillahi wa inna ilaihi raji'un

rashid said...

al-fatihah..

peluk cium lah mak ayah tok nenek sementara diorang masih ade..

walopun x rapat,aku sedih gak bile arwah nenek aku ninggal dulu...
=|

fatin said...

after reading this, makes me wanna send my granny a letter.

Mohd Izwan Samion said...

thanx korunk..

Thexder,sape yek...

Rashid,betol2..yg mane kite boleh pelok cium,buat ah puas2 selagi kite jumpe kat dunie ni,tp jgn ah smp diorunk kate kite buang tebiat plak ;0

Fatin, =p

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

salam takziah, semoge Allah merahmati arwah.