CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, 1 August 2008

The Dark Knight




Malam lepas aku dan Halim kuar tengok cite batman yang terbaru, The Dark Night. Since movie ni kuar kira2 last 3 weeks kot,so banyak aku dengar komen dari budak2 ni sebelum tu. Macam Nade yang sungguh2 mempromote cite ni kat kami semua, dalam YM n blog die. Kalau masa posting, sementare tunggu prof masuk,boleh je aku dengar diorunk borak2 pasal cite ni,aku tak leh nak join ah,sebab tak tau ape2.

Aku ade je plan nak tengok cite ni masa Ammar, Syahir n Syuk datang,kire2 2 minggu lepas kot. Tapi aku ade klas ah mase tu, diorunk pon singgah kejap je sini. Budak2 KMC len semua dah layan mase 1st day movie ni kuar.

Kitorunk pilih yang kul 10 mlm nyer,sebab waktu lain tak sesuai ah dengan klas and waktu solat.Sebabkan tak sempat nak dinner sebelum tu,kitorunk beli ah macam2 makanan bawak masuk. Macam berkelah dalam cinema hall plak. hahaha

Bagi aku,cita ni ok je. Mungkin sebab aku tengok lambat kot, and dah dengar summary cite dari budak2 lain. Atau may b sebab aku expect sumthing more kot,ye ah,budak2 ni cakap,cite ni full dgn actions yang gempak2..so aku dah leh bayangkan macam2. hahaha


Batman @ Bruce Wayne (Christian Bale)

Nak cakap pasal movie ni,aku suke ah ending die, Lt. James Gordon dgn Batman cakap mase Two Face (Harvey) mati. Yang menarik pasal movie ni ade lah kuase psycho si Joker. Kalau nak ikutkan,main power si Joker adelah ayat2 die tuk hasut orang. Contoh mase ramai orang yang ade dalam 2 kapal berasingan..yang mana Joker suruh mereka meletupkan kapal yang lagi satu,sebelum pukul 12mlm.Kalau tak,die sendiri yang letupkan. Nak jadikan cerita,antare 2 kapal tu xleh nak berhubung plak..so masing2 cuak,same ade nak membunuh orang untuk selamatkan diri,atau berkorban.


Harvey @ Two Face (Aaron Eckhart)

Lagi satu,masa dia hasut si Harvey sehingge ah Harvey jadi jahat (Two Face). So Lt.James dah anggap yang Joker lah yang menang.


Joker (Heath Ledger)


Kalau nak compare dengan batman yang punyerlah canggih alat2 dia,memang nampak sangat ah Joker awal2 lagi akan kalah. Tapi dengan mind power die je,boleh ah die bertahan lama.3 jam tu cite ni semate2 nak tunjuk perangai si Joker and betape liatnyer nak tangkap dia. Pukul 1 pagi baru habis!!

So bleh ah kot nak ambik kat sini,dengan kuasa minda pon kita stil leh 'control' keadaan or orang lain. So same2 kasi asah otak ni,biar power sikit. Tapi bila dah power,jangan lak salah gunekan. Kalau tak,nanti huduh macam si Joker. (macam warning kat budak2 kecik plak).hahaha

Aku yang sempat bergambar dengan Batman... =p


2 kata-kata kawan:

rashid said...

hidup Joker.
ngeh ngeh..

Mohd Izwan said...

aku pon rase Joker idop lagi..hahahaha