CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, 12 August 2008

Dinner Bersama 'Adik'


18th and 22nd July budak2 junior datang ke sini. Bermula lah hidup diorunk kat bumi India ni. Agak lain kali ni,sebab yang datang on 18th tu merupakan 1st batch yang dihantar oleh JPA untuk course BDS dan yang on 22nd tu course MBBS.

video

Video yang dibuat oleh Abdul Halim (Pizapoyo)


So malam ni (11th Aug) MSA, Malaysian Student Assosiation, dengan berbesar hati (ye ke?)
menganjurkan dinner rasmi menyambut kehadiran diorunk di Goldfinch Hotel,Mangalore.



Diberitahu sekarang dah 155 Malaysians kat bumi Mangalore,India yang merupakan 3 batch MBBS-05,06 n 08 dan BDS-08.Selain KMC, ade 5 orang buat BDS di A.B Shetty College, Mangalore.

Selain sambut diorunk, dinner ni dibuat sebagai majlis pertukaran organisasi baru MSA. Dulu Alimin (05) jadi pres, now Mahfiz (06) pulak jadi pres. Ok lah tu,lame dah Alimin pegang jawatan ni,dah hampir 3 tahun.


(atas)Alimin memberi ucapan selaku presiden MSA yang lama, di atas stage bersama Dila,Novinth,Eustace n Rhema.

(bawah) Mahfiz,presiden baru MSA dan Hazimah.

Sejarah penubuhan MSA ni agak targis ah. Tengok lah kat video yang aku attach tu,video ni dibuat oleh Abdul Halim Abdullah (penuh aku promote name ko ni). 1st meeting kitorunk dibuat di Pabbas je,dimane pada masa tu Huzaimi dilantik jadi pres. Then, bila Huzaimi pindah college, Azuwairi pulak jadi pres lepastu Alimin.

Cakap pasal dinner bersama 'adik-adik' (Amad)..ok gak ah. Actually budak2 laki batch diorunk sikit je,so dah jumpe dalam usrah sebelum ni,for non-Muslim,aku dah jumpe kat hostel diorunk. So kire malam tu aku n Hanif lebih pada enjoy makanan disitu je.
Lame dah kitorunk tak buat dinner macam ni. Best ah menu yang dipilih penganjur. Layan ayam bbq die pon dah cukop membuatkan aku tersenyum..sedap2! Sambil makan,sambil bergambar. Sebab sekarang kitorunk ade 2 cameramen dgn camera Nikon D40 nyer. Hatta,bile dalam lift n luar hotel pon, pic kami diambik lagi..haish

Bergambar sebelum balik..hujan lebat kat luar tu.


So sekarang dah bertambah le bilangan kami di sini. Moga terus united,baru lah tak mudah ditipu oleh tempe (kes yang lepas2) and yang lebih penting sama2 kita balik ke Malaysia nnt dengan tercapainyer cita2 kita...Insya'Allah


p/s: gambar2 ni diambil oleh Safwan,tu gambar2 lain,click disini

Assalamualaikum..

7 kata-kata kawan:

rashid said...

cayolah abg izwan, hehe..

mr.thex said...

hoho.masih nak mencari adik ke nih?

Mohd Izwan said...

rashid: chayok! chayok! =)

we: carik..jangan x carik... =p

hazimah said...

hehe... 115 budak JPA kat bumi mangalore..bukan 155.. btw.. dah byk kali dan selalu jugak singgah blog ni..
menarek dan berinformasi!keep it up!
(malas nk update blog sendri.. dah setahun x update)

Mohd Izwan said...

Hazimah: hahaha thanx yek dgn info tu..jgn ah malas2,share le ilmu hazimah dgn kitorunk.. ;)

Nama Saya Alfian Arif Taib said...

hehehe...sonok baca blog abg...teruskan menulis,semoga kita bersama mendapat hikmah darinya!

hazimah said...

hehehe.saya hanya menggunakan blog di fresnter sahaja..