CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, 30 April 2009

Tempe Goreng Pun Sedap

Disebabkan musibah yang menimpa (disebabkan tempe dan kecuaian aku jugak),so aku mencari-cari mp3 player baru. Aku plan nak beli cepat-cepat,so boleh guna bawak pergi cuti-cuti India. Search kat internet, terminat pulak kat mp3 sony ni. Cool gila black color,so terus decide nak beli hitam. Pergi sony showroom, tak ade pulak color hitam dan harga pun sama dalam internet (mahal lah). So aku decide nak beli dari ebay sahaja sebab ada voucher,so boleh lah kurang sikit harga.

So aku pun search lah kat ebay. Jumpa mp3 yang sama. So aku mesej seller tanya pasal black color ade atau tidak..

Dear camcasudu,

yes,black is available

- m_jabe##

Wow, menarik ni. Aku pun buat lah payment.....seminggu aku tunggu dengan rasa....'aku ni kena tipu dengan tempe lagi ke???' a.k.a cuak. So last night aku dapat mesej dia balik....

Sir,

I have got a red colour in stock, so i have shipped the red color. coz, the black color is the defective piece...


Perghhhhhhhh berbulu satu badan. 1st,black color tak ada..2nd,sesedap hati pulak dia tukar color lain.....3rd,pagi esoknya aku dapat call dari sony showroom kata new stock dah datang,so black color dah ada....4th, tak sempat guna untuk cuti-cuti India aku.

buka laci mencari-cari kembali earphone hs nokia aku.. sambil berkate dalam hati... tempe! tempe! tempe! tempe! tempe!

5 kata-kata kawan:

nailah said...

sabar..nanti balik mesia rindu pulak dgn tempe..

Mohd Izwan Samion said...

haha..ko pon bleh paham 'tempe' yek..haha

norfaridahanum mad norizan said...

weeyyyyyyyyyy!!!!

hazimah said...

aih.
mmg kene sabar ngn diorg ni.
sampai x larat dah.

qayyum said...

ko mmg kaki kena tipu dgn tempe la...haha