CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, 18 October 2010

Swagatham!!

Salam..

16/07/2010 - 31/07/2010 - LT posting..maka peluang untuk aku menyambut baby..berikut adalah 1st 10 babies yang aku sambut..


SWAGATHAM!!














Pelbagai ragam dan rupa baby ni pose untuk aku =)..apa-apa hal pun,mereka sungguh suci dan comel.
LT posting sungguh menguji segala jenis sifat dalam diri, terutama sekali tahap kesabaran....

Sabar berkerja untuk 12jam sehari,
sabar melayan perangai para bakal ibu yang mengadu kesakitan [nasib baik aku tak faham apa diorunk cakap] ,
sabar melayan perangai sister yang selalu emo,
sabar menjalankan kerja sampingan [chai baya!],
sabar menahan telinga tatkala semua orang dalam dewan bersalin bersatu hati menyuarakan ayat yang sama dengan lantangnya "BIKKI AMMA BIKKI!!!" [maksudnya..'teran ah makcik oit!],
sabar tatkala seluar yang baru beli [sebab tak sempat nak basuh] disimbahi air ketumban,
sabar menahan bau tatkala disuruh teran mengeluarkan baby tapi si bakal ibu ini teran benda lain pulak!,
sabar memberi tumpuan yang bersungguh-sungguh dicelah kangkang si ibu tatkala berusha menjahit luka episiotomy
sabar melayan perangai rakan sekerja datang lambat [time kerja 12jam macam ni, seminit pun berkira wo!]
sabar dalam usha menidurkan diri di bilik yang dipenuhi tikus mahupun nyamuk tatkala bertugas waktu malam
dan dipenghujung posting ini,aku bersabar dalam menerima dugaan menghadapi dengue

..............tapi tatkala melihat baby yang comel pose depan cam aku, rasa amat berbaloi dengan semua hal-hal ini =)






Setiap kejadian ada hikmah, disebabkan aku kena musibah dengue, maka aku dapatlah menamatkan LT posting 2 hari lebih awal.

p/s: SWAGATHAM = Selamat Datang in Kannada
p/s: post ini bukan niat untuk riak atau merungut,tapi bertujuan berkongsi pengalaman..jangan hentam aku pulak k =)

7 kata-kata kawan:

hazimah said...

welcome back! haha!

(ingatkan nk cite pasal dok kampung. tapi post ni menarek gak. haha. bayi2 tersebut amat comel.)

Anonymous said...

comelnye~~ =)

ujian itu tanda kasih sayangNya.. khusnuzon2..=)

[tetibe word verification' utk tulis comment ni 'untie' lak,haha]

jr said...

kami rindu abg wan ;)

aziahzuber ialah name saye. said...

naseb baik ko mmg seorg yg penyabar. hee

Tun Teja said...

Kerjaya yg penuh cabaran.. gd luck :)

maldives honeymoon package said...

I am hoping the same best work from you in the future as well.

your joke said...

good luck 4 u